Webbinarium: Hur mår laxen?

Den 20 februari lanserar Djurskyddet Sverige vår djurskyddsguide för lax, som en del av vår konsumentguide Handla Djurschysst. I samband med detta bjuder vi in till ett webbinarium där vi sätter laxen i fokus. 

Fiskar är fantastiska! Det finns inte längre några tvivel om att fiskar, liksom däggdjur och fåglar, känner smärta och har ett känsloliv. Trots detta ignoreras ofta deras välfärd.  Av de uppfödda fiskar som vi äter i Sverige så är atlantlaxen den allra mest populära. I stort sett all lax som finns att köpa i svenska butiker kommer från Norge. Sverige har ingen uppfödning av atlantlax för konsumtion, men det finns företag som planerar att starta upp och det finns också höga ambitioner att öka uppfödningen av fisk i Sverige.

Under webbinariet fokuserar vi på hur laxen egentligen mår innan den hamnar på de svenska tallrikarna. Vi ställer också frågan hur Sverige behöver agera innan det görs någon satsning på en storskalig vattenbruksproduktion. Vilken lagstiftning behöver vi för att skydda fiskarna? Och har vi tillräckligt med kunskap? 

Datum: 20 februari 2023
Tid: 14.00-14.45
Plats: Livesänds via detta event på vår Facebooksida och via vår Youtubekanal

Medverkande: 

Marco Vindas, forskare, Norges miljö- og biovitenskapeligeuniversitet 
Albin Gräns, forskare, Sveriges lantbruksuniversitet 
Åsa Hagelstedt, generalsekreterare, Djurskyddet Sverige
Helena Allard, Hållbarhetsinnovatör, Axfood 
Emma Brunberg, sakkunnig, Djurskyddet Sverige 

Anmäl dig här:

    Dagen innan webbinariet skickar vi en påminnelse tillsammans med länkar där du kan följa sändningen.

    Har du frågor? Kontakta Djurskyddets kansli på 08-673 35 11 eller info@djurskyddet.se

    Vi sparar bara dina uppgifter så länge vi behöver dem för detta evenemang. Läs vår integritetspolicy.