Katthemmet

Katthemmet finner ni på Bläckhornsvägen 2–4 i Sandarne.
Katthemmet
Katthemmet från utsidan .

Uppstart och verksamhet

Ideella föreningen Bill & Bull i Söderhamn bildades i april 2010 på initiativ av ett 30-tal eldsjälar som varit engagerade i föreningen Hoppet, som bedrivit katthem på Flygstaden.

Bill & Bull blev i augusti 2010 anslutna till Djurskyddet Sverige, som är en riksorganisation med ett 50-tal anslutna lokalföreningar runt om i landet. Sedan 2011 är katthemmet även medlem i Djurhemsförbundet.

Föreningens syfte är att bedriva hem för övergivna, hemlösa och nödställda katter. Privata omplaceringar kan ev. ocksÃ¥ tas emot, men endast i mÃ¥n av plats. 

Katter som kommer till Bill & Bull fÃ¥r tillsyn av veterinär, miljö- och social träning och blir tillgängliga för utplacering i jourhem eller för adoption när de anses vara redo för det. 

Det är även noga med vart katterna blir placerade –rätt katt till rätt hem.

I egenskap av ideell förening tar Djurskyddet Bill & Bull tacksamt emot gåvor och donationer från ideella organisationer, sponsorer, företag och privatpersoner då föreningens utgifter till största del består av kostnader för veterinär samt inköp av foder och kattsand.


Katthemmet

Simson, gosiga huskatten som visar hur mysigt man kan ha det i ett knä.

Djurskyddet Bill & Bull har huserat i Sandarne sedan 2012 och 2013 var det blivande katthemmet slutgiltigt ombyggt och anpassat samt hade tillstånd från Länsstyrelsen för att bedriva katthemsverksamhet.

På Djurskyddet Bill & Bull finns ca 18 heltidsplatser för vuxna katter samt en karantänsavdelning för nya katter som av olika anledningar behöver komma till katthemmet.

Interiört används golv-och väggytor så att katterna har gott om plats och kan röra sig fritt mellan rumsindelningarna. Inredningen består av diverse kattmöbler med mysiga liggplatser, vägghyllor som ger bra överblick och många leksaker och mjuka filtar.

Djurskyddet Bill & Bull’s katthem är ett hem för katterna -och de engagerade volontärerna är deras betjänter.

Senast uppdaterad: 23 maj, 2024

Öppettider

Katthemmet tar endast emot bokade besök.

Kontakta oss på 076 410 01 01 eller skicka oss ett mail så bokar vi in en tid.

Välkomna!

Bli volontär

Bli medlem