Våra katter

Här ser du våra katter som finns tillgängliga för adoption just nu.

Bosse/Morgan

Ni minns Morgan, som flyttade till ett hem där han blev lilla Bosse, men att det inte fungerade med den andra katten + att eventuellt behöver han få komma ut. Det här fick vi från jourhemsmatte och husse. 💚

”Morgan är en underbar och livsglad kille. Han älskar att få uppmärksamhet och springer gärna med vart man än går. Han älskar att gosa och spinner och dreglar när han har det bra och väljer gärna själv när han vill mysa. Det är en kille med mycket energi som behöver bli aktiverad. Han leker gärna med bollar, råttor och hans favorit fjäderpinnar.

När det kommer till att ha en kompis har det fungerat bra med en kompis som är högre i rang än honom. Det har fungerat bra med våra två (jourhemmet) honkatter (Maine coon och en bondkatt). Vår stora honkatt har snällt men bestämt visat vem som bestämmer hos oss och han accepterade det snabbt. Tyvärr fungerade det inte lika bra med katten som var i hans tilltänkta hem. Därav söker han ett nytt hem.

Morgan skulle passa i ett hem där han antigen får vara inne men med mycket aktivering eller i ett hem där han får vara inne och ute. Om man har en katt behöver den ha ett starkt psyke och kunna säga ifrån, då han annars skulle kunna köra över den andra katten.

Sammanfattningsvis är det en underbar kille som älskar närhet och bus”💚💚💚

/Angelica och Jocke

Kan ni ge den här underbara killen ett nytt hem? Klicka på länken nedan.

Adoption | Djurskyddet Mälartassen

Tussi och Saffy

Katterna är födda 2010 (Tussi, grå) samt 2013 (Saffy, cremefärgad). Båda två är av rasen Devon Rex. Stamtavla finns. Jag vill gärna att det nya hemmet ska erbjuda katterna vistelse utomhus (i koppel) när det är varmt ute. Saffy gillar promenader, Tussi gillar mest att sitta på samma plats. Jag vill att damerna ska komma till samma hem, då de är uppväxta tillsammans och många gånger sover tillsammans. ❤️ 

Katterna är grundvaccinerade, kastrerade och chippade. 

Katterna är försäkrade hos Folksam och försäkringen kostar dryga 100 kr/månad. 

Bägge katter kräver specialmat med hydrolyserad protein som är spannmålsfritt (Royal Canin Hypoallergenic). Specialmaten är av mycket god kvalitet, så det håller även katterna friska långsiktigt. Det är väldigt viktigt att just denna kattmat ges till katterna även i det nya hemmet. 

Tussi är lite mer den som bestämmer, hon kan bli lite fräsig på en ny plats men det ger med sig med tiden. Hon söker gärna kontakt och vill gärna bli klappad (på huvud, under hakan). Hon gillar också att prata när man ropar hennes namn. Hon är väldigt smart och har en gång i tiden lärt sig att hoppa upp på toalettstolen för att bajsa/kissa (innan jag skaffade Saffy. När Saffy kom hem till oss och ville absolut ha en kattlåda började också Tussi att använda kattlådan igen) samt kunde en del tricks. 

Saffy är väldigt mild i personligheten, älskar värme och gillar att bli klappad hela vägen från huvud till svans. Hon älskar att man leker kurragömma med henne och diverse andra lekar. 

Med katterna skickar jag speciell matskål med piggar (för glupska katter), transportväskor, koppel/sele. 

Katterna bor i Västerås och ser gärna att katterna kommer till ett nytt hem i närområdet. 

Önskar att katterna får stanna resten av sina liv i det nya hemmet och ej flyttas runt eller avlivas i onödan. Det nya hemmet får gärna ha endast vuxna i hushållet, inga små barn eller fyrfotade husdjur (för att minimera stress hos katterna). 

Devon Rex är sociala och fäller minimalt med päls. 

Klicka på länken nedan om du är intresserad av att adoptera.

Adoption | Djurskyddet Mälartassen

Senast uppdaterad: 9 juni, 2024