Volontär

Att vara volontär inom föreningen innebär att du ideellt hjälper verksamheten. Som tack för din tid får du vara del av ett härligt gäng volontärer som arbetar på uppdrag från styrelsen med olika uppgifter. Vi erbjuder även volontärer aktiviteter någon eller några gånger per år som tack för sitt stöd. När du börjar som volontär hos föreningen får du information om rutiner och arbetet samt möjlighet att följa med på uppdrag innan du behöver göra det på egen hand.

Volontär på katthemmet
Att vara volontär på katthemmet innebär att du åtar dig att minst två gånger per månad hjälpa till på katthemmet i Grythyttan. Arbetsuppgifterna innefattar att rengöra lådor, byta mat och vatten, städa burar och allmänna utrymmen, ta hand om tvätt samt socialisera katterna som finns på katthemmet. Vissa katter har haft en tuff start och kan därför vara blyga mot människor. Det är därför viktigt att låta djuret söka kontakt på sitt vis och i sin takt.

Transportör
Att vara transportör för föreningen innebär att du är behjälplig med att köra katter till veterinär, lämna material till jourhem eller andra uppgifter som innebär bilkörning inom verksamheten. För denna uppgift behöver du körkort och tillgång till egen bil, föreningen står för resekostnader om du själv önskar det.

Kontaktperson
Att vara kontaktperson inom föreningen innebär att du ansvarar för kontakt med specifika jourhem. Du ansvarar då även för att katterna i jourhemmet får tider bokade hos veterinär och ansvarar för att fylla i katternas journaler. Uppdraget förutsätter att du har kontakt med individerna som är jourhem och att du ser till att katterna i jourhemmet mår bra och får det dom behöver.

Är du intresserad av att bli volontär hos oss? Fyll i formuläret nedan så tar vi kontakt med dig så snart vi kan.

    *Obligatoriska fält.

    Senast uppdaterad: 13 augusti, 2024